Monday, August 16, 2010

Hujan, sejuk, kalkulator

Hari ini balik rumah sewa dalam cuaca hujan lagi. Hujan bukan hujan rintik-rintik air bergelombang, mak bagi duit, ayah bagi duit... tak.. bukan juga hujan yang turun bagaikan mutiara. Tapi hujan yang turun pakai payung pun kain basah juga, tempias juga, air masuk dalam mata dan yang sama waktu dengannya. Dan hujan ini juga hujan yang kalau pakai payung kena pegang payung kuat-kuat supaya tak terbang macam layang-layang atau supaya payung tu tak tertarik ke atas dan rosak. Tambah-tambah kalau payung tu payung pinjam. =]Pemandangan dari Fakulti Teknologi Maklumat dan Komunikasi.Lebih disarankan agar tutup mulut supaya air tak masuk mulut. Tak pasal-pasal batal puasa. Nak tutup hidung dan mata sekali pun takpe. Saya tak kisah.
OK. Angin sangat kuat. Tengok tudung terkelepot-kelepot. Ini muka lepas jawab ujian Network Project Management dalam kesejukan.


Ujian dalam bilik seminar yang hiper sejuk. Akan bawa baju panas setiap kali kelas di situ lain kali.

Saya di FTMK di waktu hujan. =)p/s: kalkulator rosak! ini semua sebab beg tak kalis air ditimpa hujan haritu. Nasib baik ada kalkulator kat handphone. Boleh jugak nak kira-kira untuk ujian PM tadi. Huh! Apa yang tak rosak? Hah? Apa? *marah ni*. Waaaa~~ Kalkulator.... TT__TT


No comments:

Post a Comment

Do you have something to say?