Saturday, July 17, 2010

Hero Dengan Kuasa Hebat

Cakap pasal hero, tiba-tiba teringat dulu suka tengok anime-anime dan program-program Jepun kat TV yang ceritanya berkisarkan lawan-lawan. Hero tugasnya ialah menyelamatkan dunia dari kejahatan atau kuasa kegelapan. Best, best. Hero dia mesti ada kuasa-kuasa hebat. Boleh keluar api dari tangan ke, boleh terbang ke, boleh tukar baju tiba-tiba, dan macam-macam yang manusia biasa tak boleh buat. Bak kata Pakcik spiderman; With Great Power, Comes Great Responsibility.


Lepas balik sekolah agama, mesti tengok ni:

Dengan kuasa bulan, akan menghukummu!

Part paling unik ialah part dia tukar baju tu hikhik. Boleh pulak masa tengah genting nak lawan musuh kena tukar uniform dulu. Kalau tak tukar uniform tak ada kuasa agaknya. Kuasa-kuasa diorang semua best-best. Ada api, air, kilat em....yang Sailormoon tu kuasa bulan? Bulan boleh buat apa ye?

Gensomaden Saiyuki sangat cool

Cerita ni sangat best. Ye, mereka semua ada kuasa-kuasa hebat. Jangan main-main dengan Goku nanti dia jadi monyet ganas.

Kad pun ada yang jahat yang nak kena tangkap tau...

Baju-baju sakura semua comel-comel dan unik...haha. Sakura tak ada kuasa pun, tapi dia guna kuasa-kuasa dari kad-kad yang dia dah tangkap.


Mana satu atok ultraman, nenek ultraman, ayah ultraman, abang ultraman?Masked Rider.

Bergaya. Lebih-lebih lagi bila dia naik motor dia dengan stail. Betul kan, dia naik motor?Go go power rangers!
Ok, ni bukan dari JepunIngat lagi, kawan power rangers; Alpha?
Crook power rangers boleh membesar jadi raksasa. Jadi mereka nak kena bergabung tenaga jadi robot besar ni. Dengan power-power rangers semua nak kena masuk dalam robot ni. Tak boleh dikawal guna remote control.

Ini antara program-program hero kesukaan. Ada banyak lagi sebenarnya. Tak larat nak sambung taip. haha. Badanku masih terasa lemah kesan malam semalam =_=!

No comments:

Post a Comment

Do you have something to say?