Di Mana? Puri Pujangga, UKM, Bangi.
Bila? 5 Sept 2010.
Pukul berapa? Waktu berbuka.
~Sebelum berbuka~
Melangkah masuk dalam Puri Pujangga, inilah pemandangannya.
~Berbuka fasa 1~
Tiga jenis kuih-muih; yang tahu nama hanya cekodok pisang. Yang belakang dia tu pisang celup gula kot dan sebelahnya memang tak tahu apa.
Aneka makanan bergoreng. Char Kuey Tiow memang sedap habisssss!! Yang lagi dua...menyesal ambik haha! Tapi tetap habis okayyy.
~Selingan~
OK. Mari perkenalkan ahli-ahli meja makan...
~sambung berbuka fasa 1~
~Berbuka fasa 2~
Kesimpulan: Berbuka di situ memang best. Banyak makanan. Sedap. Walaupun ada jugak beberapa yang tak berapa sedap. Tukang masaknya pun puasa kan...tapi tak bermakna makanan yang sedap tu dimasak oleh tukang masak yang tak puasa. Tak kisahlah!
Keseluruhannya best. BEST.
Terima kasih Abah!
oh. Hari ni berbuka di rumah. Ketua chef: Mak, pembantu chef: saya. Menunya bubur lambuk makan dengan kicap n ikan bilis (TT_TT bestnye), air sirap bandung, nasi lauk ikan dowry goreng, tempe goreng masam manis, masak lemak lada api udang + rebung. Terbaik. ;)
ikan dowry??? ikan aper tu? masak lemak lada api + rebung? sedapnyer....
ReplyDeletemisz X: Tak taulah nama melayu dia apa. Tu ikan yang dah dibuang tulang. Isi je. sedap2. try la.
ReplyDeletememang sedap masak lada api n rebung tu..ohhhh...
sodap eh menu berbuka....huk3
ReplyDeleteierahaziera: memang sodap...dok rumah mcm2 boleh masak..wee~ ^^
ReplyDelete