Wednesday, September 01, 2010

Step Up to Vampire Suck

Setibanya daku di rumah sewa dari kampus petang tadi, lepas baring-baring kejap, kerinduan terhadap FB pun dilepaskan. Maksudnya terus mengadap laptop. Tengok home page nampak ada beberapa kawan di-tag pada beberapa gambar. Bukan sebarangan gambar. Gambar sambut hari kemerdekaan woh. Tengok ada yang pakai uniform semua sama, pegang bendera, makan-makan...oops. Puasa mana ada makan. Nampak macam best je. Meriah.


Dulu Abah ada jugak bawak kami sekeluarga pergi tengok perarakan kemerdekaan kalau dibuat kat Putrajaya. Best. Dapat tengok "live". Biasa tengok kat TV je. Kalau ada yang berarak tu naik kuda, dapat tengok sepanjang perjalanan, kuda tu melepaskan tahinya di jalan. Tentulah ada yang tukang membersihnya. Dalam TV tak nampak tu kan? :b


Lepas tu kalau ada kereta berhias dan ada orang atas kereta tu nanti dia lambai-lambai kat kita. Kita pun lambai la dia balik. Teruja je. Yang bestnya pernah dapat bendera free jugak. Nanti masa nak nyanyi lagu Jalur Gemilang, Keranamu Malaysia dan lagu-lagu patriotik lain boleh kibar-kibar. Nyanyi ramai-ramai memang best. Semangat patriotik lebih banyak
dari biasa.Tahun ni cara sambutan merdeka lain sikit. Cuti digunakan sepenuhnya untuk relaks. Macam mana caranya? Wayangggg!! Serius dah lama tak tengok wayang. Sejak sem lepas lagi. Namun begitu, filem yang ditonton tak berkaitan dengan kemerdekaan pun. Layan~Step Up 3 & Vampire Suck.


Step Up boleh tahan. Tarian-tarian yang ditarikan memang menarik dan hanya mereka yang pakar je boleh buat. Part ending memang meremangkan bulu romaku. Terbaik! Tapi kadang-kadang rasa jalan cerita macam selalu tergantung, bila dah nak habis baru faham.Vampire Suck. Oh. Sungguh kelakar. Baru faham kenapa muka Edward Sullen terlampau putih, kenapa rambut dia sangat lawa, kenapa Jacob selalu tak pakai baju. Haha. Ya, ini parody kepada Twilight. Faham-fahamlah kan kalau parody. =)

Berbuka di food court. Sangat ramai orang.Mi bandung untuk buka puasa.
Dan air ribena lemon.

rutin biasa: tunggu bas.p/s: 2 hari lagi sehingga tiba hari nak pulang..ohhh~

p/s: siapa2 nak ajak saya tengok wayang...marilah..hehe

No comments:

Post a Comment

Do you have something to say?